Sådan forbereder du dig bedst muligt til en røntgenundersøgelse

21 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Sådan forbereder du dig bedst muligt til en røntgenundersøgelse

Du har måske læst dig frem til at fået at vide af både familie, venner og eksperter – selv dem, der skal udføre røntgenundersøgelsen på dig – at det er helt ufarligt at få foretaget den.

Og det er også ganske korrekt!

Selvom man bruge en smule radioaktiv stråling ved at foretage den slags undersøgelser, så er det minimalt og gør absolut ingen skade, og det er sådan en lille mængde af, hvad man brugte dengang, da man opfandt det, hvor man godt kunne tale om, at hvis man beskæftigede sig med den slags fra morgen til aften, så var man nok lidt udsat for fare.

Men udviklingen har gjort, at selv dem, der arbejder med det til farligt, ikke tager skade af det, så hvis du læser noget som helst andet om røntgenundersøgelser, så er det falsk information.

Dog er det jo klart, at én ting er, at man kan berolige ved at sige, at det ikke er farligt, men hvis man ikke har prøvet det før eller måske har en fobi for det, så gør det jo ikke oplevelsen nemmere af at skulle gennemgå den nødvendige røntgenundersøgelse.

Så hvad kan man gøre hjemmefra i tiden op til, at man skal have foretaget den undersøgelse?

I dagene før man kan meditere og fokusere på, at det bliver en herlig og ufarlig oplevelse, som er overstået, før du har bemærket det, da det ikke tager lang tid, og du kan slet ikke mærke noget ved det.

På dagen kan du tage en fortrolig person med, så kom kan være med til at dæmpe din angst og selv holder hovedet koldt, som kan holde dig i hånden hele vejen og eventuelt tale til dig, mens undersøgelsen er i gang.

Der er ingen grund til at frygte en røntgenundersøgelse, men benyt de midler, du har, til at gøre det til en god oplevelse.

Flere Nyheder