Hvad er inkasso?

02 januar 2020 Lotte Hindsberg
Hvad er inkasso?

Inkasso er en virksomheds måde at inddrive gæld som ikke er betalt. Inkasso bruges både imellem virksomheder og private forbrugere og virksomhed til virksomhed. Står du med en gæld som ikke er betalt, kan du enten selv prøve at inddrive pengene eller du kan få en inkasso advokat eller firma til at gøre det. Det er personen, der ikke har betalt sin gæld, der betaler inkassoomkostningerne. 

Når gælden ikke er betalt

Når du som virksomhed har en kunde, hvad enten det er en privat person eller en virksomhed, er proceduren at du sender dem en påmindelse om, at gælden ikke er betalt. De har 10 dage fra brevet er sendt til at betale gælden ellers kan den overdrages til en inkasso advokat. Det er muligt at lægge et rykkergebyr på 100 kr. på regningen, samt renter. Bliver regningen ikke betalt overtager inkasso advokaten sagen og vil som regel prøve at lave en afbetalingsordning med kunden. Hvis kunden ikke vedkender sig gælden, er det vigtigt at inkasso advokaten får det at vide. Hvis sagen ikke kan løses, går inkasso advokaten videre til retten, der afgøre om kunden eller virksomheden har ret. 

Hvad må inkasso advokaten?

En inkasso advokat må gerne opsøge dig på din adresse, såfremt at du er varslet at han kommer. Du er ikke forpligtiget til at tage imod. Han må ikke opsøge dig andre steder end på din bopæl. Er du en virksomhed, må han også gerne opsøge dig der. Er du ikke hjemme første gang han kommer, må han gerne uden varsel opsøge dig igen.

Inkassofirmaet eller advokat skal klart og tydeligt fortælle, hvem det er de inddrager pengene for. De er også underlagt god inkassoskik og må ikke udsætte skylder for overdreven fysisk pres. De har også pligt til at identificere sig, når de møder op på adressen. 

Flere Nyheder