Føj værdi til din bolig med en gulvafslibning

24 oktober 2017 Astrid Pedersen
Føj værdi til din bolig med en gulvafslibning

Trægulve kan være kønne og dekorative aktiver for din bolig – men hvis de ikke er velplejede og fremstår rene, pæne og ensartede, kan de være det stik modsatte. Et trægulv, som bærer præg af mange års nedtrådt skidt og støv samt manglende pleje og vedligeholdelse, kan få selv det smukkest dekorerede rum til at falme ved første øjekast. Hvis du er i færd med at sælge din bolig, kan du få den til at synes både lysere, nyere og i bedre stand, hvis du sørger for at få enten afslebet eller afhøvlet dine gulve, og efterfølgende tilfører dem næring i form af den rette efterbehandling.

Skal jeg slibe eller høvle mine gulve?

Hvis dine gulve er meget slemt tilredt, og for eksempel har dybe mærker og skrammer eller er mærket af vandskade, vil du opnå det bedste resultat ved at få gulvene afhøvlet. Det kan også være, at dine gulve har været lakeret, og lakken er slidt delvist af. Her vil en afhøvling også være en god idé. Men hvis dine gulve kun har overfladiske skrammer, og måske blot er lidt triste i overfladen, kan en afslibning sagtens give et rigtigt fint resultat.

En gulvafslibning er mere skånsom for gulvet end en gulvafhøvling. Der fjernes sjældent mere end en millimeter af overfladen, og dette er fuldt tilstrækkeligt til at fjerne ridser og nedtrådt skidt.

Kan jeg selv afslibe mine gulve?

Det kan godt lade sig gøre selv at slibe sine gulve. Det flotteste og mest jævne resultat får du dog, hvis du vælger at lade en professionel gulvafsliber udføre opgaven. Den professionelle gulvafsliber sliber mange gulve hver uge, og er rutineret i at anvende den – til tider – uhåndtérbare maskine. Og så får du efterbehandling med oveni – også her vil gulvafsliberen have ekspertise til at vurdere, hvilken type efterbehandling, der er bedst til dine gulve. Kig ind på gulvkanonen.dk og læs mere om professionel gulvafslibning og efterbehandling.

 

Flere Nyheder