Efterbehandling af gulve går hånd i hånd med gulvafslibning

15 februar 2021 Maya Hindsberg

Når dine gulve er blevet slebet, vil der ofte komme en efterbehandling af dem. Den rette efterbehandling er essentiel, hvis du vil have et godt resultat, hvilket vel er grunden til, at du vil have en gulvafslibning i første omgang. Det at renovere dit gulv på denne måde kan virkelig transformere dit gulv fra et kedeligt og trist et, til et smukt et, hvor alle træet naturlige facetter kommer til sin ret. Det er dog vigtigt, at du får valgt den rette efterbehandling, da den spiller ind på, hvordan dit gulv vil se ud efterfølgende og ikke mindst gulvets holdbarhed.

Valg af efterbehandling

Der er forskellige former for efterbehandlinger, som alle har fordele og ulemper. Dit valg skal blandt andet afhænge af, hvilket udtryk du ønsker.

Hvis du vælger at behandle med lak, får du et gulv, der har en slidstærk overflade, som er let at gøre rent. Ift. udseende, kan du vælge mellem at gøre gulvet blankt, halvblankt eller mat.

Hvis du vælger at få sæbebehandling, får du lysere og mere naturligtudseende gulve, hvilket mange danskere, er glade for. Det holder generelt også godt, men du skal være opmærksom på, at der, det øjeblik der så kommer skrammer og misfarvninger, vil være en meget større kontrast.

Værd at vide efterfølgende

Når du har fået afslebet og efterbehandlet dit gulv, skal du være opmærksom på, at du ikke må gå på dit gulv lige med det samme. Som minimum skal der gå 4-6 timer, før du må gå på det, men ofte kan det vare længere så spørg dine fagfolk, som har udført arbejdet. Derudover skal du være opmærksom på vedligeholdelse, hvis du gerne vil have at dit gulv holder længe. Vedligeholdelsen afhænger nemlig af om dit gulv er blevet behandlet med olie, lak, lud eller sæbe. Det er dog ikke nogen stor videnskab at vedligeholde det, når du ved hvordan.

Flere Nyheder